Zet je zelf nu op de Trance with Izzy mailing list en blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Intense – zo kwam ik in aanraking met Trance muziek

19 sep 2021

Het is 3 mei 2013. De dag waarop Armin van Buuren zijn vijfde studio album uitbracht. Het album met de gelijknamige track met de iconische viool. Armin heeft een record van 76 weken met een plek hebben in de Nederlandse Album top 100. Dit record heeft hij te danken aan dit album. Ik heb het natuurlijk over Intense. Het is 3 mei 2013. De dag waarop mijn Trance avontuur begon. 

En wat was dat Intense. Ik schrijf deze blog met, hoe kan het ook anders, Intense op. Het schrijven van mijn eerst blog voor een project dat heel veel voor mij betekent. Trance music en heel het wereldje eromheen. Wauw. Wat Trance voor mij betekent, wat het mij doet, wat voor moois het mij heeft gebracht en dat ik zie dat Trance hetzelfde bij andere doet. Eigenlijk niet te beschrijven. En toch ga ik het proberen.

En natuurlijk kan ik niet anders dan mijn eerste blog schrijven over het moment waarop ik voor het eerst in aanraking kwam met Trance. Maar voor ik verder ga; sommige van jullie zullen mij al kennen, andere niet. Vandaar even een korte introductie over mijzelf. Ik ben Iris Sloof (Izzy), woon in Amsterdam en ben geboren in the golden year of trance, 1999. En ondanks dat ik pas in 2013 mijn eerste ervaring had met Trance, is het nu niet meer weg te denken uit mijn leven.

Intense dus. Ik was 13 jaar. Ik luisterde al veel naar dance muziek. Dat vond mijn moeder maar niks. Die bass, elektronische sounds en vaak geen vocals om lekker mee te kunnen zingen. Mijn moeder had het er maar zwaar mee. Vooral als ik met mijn moeder in de auto zat, deed zij liever de lokale radio aan dan dat ik mijn MP3 mocht verbinden. “Is toch lekker, mee zingen?” vroeg mijn moeder dan. En ja, ik vind het heerlijk om af en toe wat nummers mee te zingen, maar dan wel graag van die liedjes met een flinke bass en die je niet op de doorsnee radio zender hoort. Gelukkig was daar ‘This Is What It Feels Like’. Track nummer 2 op het album. Toen ik ‘This Is What It Feels Like’ hoorde, dacht ik gelijk hier moet ik meer van vinden. Mijn moeder kon lekker meezingen (en ik soms ook) en ik kon lekker stuiteren op de beat van de muziek. Toen ik het album van voor naar achter had geluisterd was ik natuurlijk helemaal onder de indruk en enthousiast. De keer erop dat ik met mijn moeder in de auto zat wist ik uiteraard wat ik moest doen. Mijn MP3 aansluiten en laten horen wat voor vets ik had ontdekt. Mijn moeder lekker meezingen, ik lekker stuiteren, heerlijk! Intense kent veel vocal tracks, maar een sprong eruit voor mijn moeder, ‘Alone’ met Lauren Evans. Daar heb ik natuurlijk mooi op ingespeeld. En dat nummer ging standaard op als mijn moeder en ik de auto instapte.

Inmiddels woon ik al een aantal jaar niet meer bij mijn moeder en de dagelijkse autoritjes met haar zijn dus gestopt. Maar autoritjes of niet, vanaf 3 mei 2013 stroomde Trance door mijn bloed. Mijn liefde en passie voor Trance is met het album Intense ontstaan. Nu, jaren later, is mijn werk binnen de scene. Ik coach (opkomende) Trance producers & DJs bij het achterna gaan van hun dromen en ambities.

Dans jij met mij mee?