Zet je zelf nu op de Trance with Izzy mailing list en blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Essence of Trance boat festival 31 juli 2021

27 sep 2021

Ja!! Op 31 juli 2021 heeft iets heel speciaals plaatsgevonden. Het “Essence of Trance boat festival” was super magisch want je gaat niet vaak naar een festival dat gehouden wordt op zes boten. Ik had een geweldige tijd en ik vertel je graag meer over mijn dag. 

Het “Essence of Trance boat festival” was een evenement georganiseerd door DJ RAM. Het gehele event vond plaats op het “Markermeer”. Zes boten vertrokken uit Lelystad en Amsterdam en kwamen op het water samen om te genieten van Trance muziek. Ik was op de boot genoemd “De Waddenzee” en de line-up voor deze boot bestond uit Rene Ablaze, Billy Gillies, Sean Tyas, RAM en Cold Blue.

Mijn feest begon met het scannen van de tickets. Ik vond het heel erg leuk om iedereen welkom te heten op de boot. Voor veel mensen was het het eerste feestje weer na een lange tijd. The blije gezichten van iedereen deed mij gelijk al goed.

 

Rene Ablaze trapte de dag af met een geweldige uplifting set. De dansvloer was vanaf moment één al on fire. Ik vond dat erg leuk om te zien. Ik heb meer bootfeestjes bijgewoond van RAM en ik heb altijd gezien dat het publiek eerst wat moest opwarmen. Deze keer wist Rene de crowd direct aan het dansen te krijgen.

 

De tweede op de line-up van onze boot was Billy Gillies. Rene Ablaze zei gedag tegen onze boot en ging de speedboot op om naar een andere boot te gaan waar hij moest draaien. Dit was één van de gave dingen van dit festival. Niet het publiek verplaatsten zich van stage naar stage, maar de artiesten verplaatsten zich van boot naar boot om hun sets te draaien voor verschillende crowds. 

 

Billy Gillies draaide een van zijn meest gewaardeerde tracks uit 2020, namelijk “Closed Eyes”. Ik vind dit nummer heel mooi dus ik was er blij dat hij deze draaide. Ook zijn remix van “Tears From The Moon” is er een die ik erg gaaf vind en deze draaide hij ook. Billy sloot zijn set af met zijn remix van “Paul van Dyk – Nothing But You”. Dit was een heel mooi en liefdevol moment. De track paste heel goed bij hoe de boot vaarde met niks meer dan de open omgeving en Trance.

Ondertussen was Sean Tyas aangekomen op onze boot. Zijn shirt was helemaal nat geworden door het opspattende water dat hij tegen was gekomen op de speedboot. Hij nam de decks over van Billy Gillies and draaide veel nieuwe muziek van zijn label Regenerate. Na zijn set wisten Zomar en ik met hem te praten over produceer technieken. 

RAM was zijn set gestart want hij was na Sean Tyas. Hij vertelde mij dat onze boot helemaal uit zijn dak ging. Het was leuk om hem zo blij en trots te zien. En dat is ook precies wat hij moest zijn, want wat een geweldig festival heeft hij neergezet. 

De laatste DJ op onze boot was Cold Blue. Dit was mijn meest favoriete set. Uiteraard vertelde ik Cold Blue hoe goed ik zijn set vond en vertelde hem dat ik het de beste set van de dag vond. Het was leuk om een compliment terug te ontvangen dat wij het beste publiek van de dag waren. Hij draaide “Asteroid – Home”. Het is altijd leuk om te horen dat een DJ een Trance with Izzy teamlid support. Ik vroeg of hij ook “Speed of Life” kon draaien wat hij ook deed. Dit nummer is een van mijn meest favoriete producties die hij heeft gemaakt. Daarnaast draaide hij ook “Land of the Free” wat een track is die ik zelf ook heb gedraaid in mijn ‘closing set’ op 5 mei tijdens de livestream van Number 3 DJ. De dag eindigde in stijl toen Cold Blue zijn classic “11 days” door de speakers liet komen. Dit nummer machete perfect met het terug de haven in zeilen. 

Ik kijk terug op een hele mooie dag en het is absoluut een festival om nooit meer te vergeten.  

Wil jij op de hoogte blijven
van alle ontwikkelingen?

© 2021 – TRANCE WITH IZZY – KVK 80129021 – BTW NL003396690B92 – INFO@TRANCEWITHIZZY.nl – DESIGN & DEVELOPMENT BY BABOSA