Masters of Trance 2021

10 okt 2021

Masters of Trance was een feest dat ik eigenlijk gepland had staan op 28 maart 2020. We zaten toen net in de uitbraak van de pandemie en het feest was daarom verplaatst. Echter, de overheid bleef maar de maatregelen verlengen. Het heeft dus heel lang geduurd voordat er weer een editie van Masters of Trance plaats kon vinden. Uiteindelijk heeft er weer een editie op 25 september 2021 plaatsgevonden. Ik zou al eigenlijk niet meer er heen gaan, maar kon op het laatste moment spontaan met iemand mee en die kans liet ik dan toch niet liggen.

De line up bestond uit: Tenishia, Andy Moor, Ben Gold en 3 uurs set van Ferry Corsten. Ferry Corsten is natuurlijk een Trance legende, of beter gezegd een Master of Trance. Ik keek zeker uit naar zijn set, maar de rest van de DJs op de line up waren niet zo mijn ding. 

Tenishia trapte de avond af en hij draaide erg goed. Mijn hoogtepunten van zijn set waren toch wel dat hij Robert Miles – Children en Delerium & Leigh Nash – Innocente (Sam Mitcham Remix) draaide. Heerlijke classics. Ik zweefde heerlijk weg op een paar tracks die hij draaide en super leuk om hem ook een keer live te hebben gezien. 

Andy Moor was de volgende van de avond en dit was voor mij by far de beste set. Hij draaide veel classics en ik heb zelfs wat traantjes gelaten. Dit begon bij Armin van Buuren – In And Out Of Love. Verder draaide hij onder anderen 4 strings – Take me Away, Mark Sixma & Emma Hewitt – Missing (Jorn van Deynhoven Remix), Signum feat. Scott Mac – Coming On Strong en John O’Callaghan & Sarah Howells – Find Yourself. Een prachtige lijst classics waar ik zo heerlijk op gedanst heb. Ik vond het erg jammer toen hij plaats moest maken voor Ben Gold. 

 

Ben Gold draait niet echt mijn stijl, maar hij trapte af met Will Atkinson – Rush en dat beloofde voor mij een goed begin van zijn set. Vlak daarna draaide hij de remix van Sneijder van zijn classic ‘Stay’. Helaas vond ik dat daarna de energie wat inzakte. 

 

Na Ben Gold was het aan Ferry Corsten om de laatste 3 uur af te sluiten. Ik keek heel erg uit naar zijn set. Ik kijk er met gemengde gevoelens terug op. Ferry Corsten is de laatste tijd bezig met een nieuwe stijl ontwikkelen. We zijn van Ferry wel gewend dat hij zo nu en dan net wat van stijl wisselt en zo nu dus ook weer. Hij begon zijn set daar ook mee. Voor mij was dit alleen helaas iets wat niet geheel bij de avond paste. Het aantal BPM ging weer omlaag en Ferry begon geheel op zijn eigen manier de avond weer op te bouwen. Voor mij had dit alleen niet gehoeven. 

Het laatste uur was Ferry, voor mij, wel wat ik graag van hem wilde horen. Hij sloot zijn set af met zijn track samen met Ciaren McAuley ‘Mo Chara’. Magisch. In het onderstaande filmpje kan je een impressie krijgen van mijn avond bij Masters of Trance 2021.