Heb ik een (artist) coach nodig?

27 mei 2022

Er komen tegenwoordig een hoop nieuwe DJ’s bij en tegelijkertijd, aan de andere kant, ook een stuk meer tutorials, ondersteuning, vormen van coaching en hulp. Het kan best overweldigend zijn om een beslissing te maken, waar te beginnen. Je leest over tutors, mentoren en coaches. Maar hoe weet je wat werkt voor jou en heb je er echt een nodig? Ik deel deze blog met je om een uitleg te geven over de opties die er zijn en wat de beste manier kan zijn om te beginnen.

Een tutor

Bij een tutor of docent is het alsof je naar school gaat. De docent heeft de kennis welke hij of zij aan jou over zal brengen door elk onderwerp langs te gaan en hier d.m.v. een les in te verdiepen. Een tutor of docent heeft de bedoeling om jou dezelfde kennis over te brengen als die zij zelf al bevatten. Dit doen ze door per les een onderwerp op te pakken, te behandelen en jou te ondervragen. Deze vragen zetten jou er toe om tot het antwoord te komen. Als je tot het punt bent gekomen dat je het antwoord hebt gevonden, zit hun werk er op. Je hebt nu hun kennis overgenomen.

Een mentor

Een mentor is als een voorbeeld voor je. Iemand die jou is voorgegaan in hetgeen waar je zelf nog van droomt. Een mentor is iemand die jou graag wilt helpen om daar te komen als waar zij nu staan. Een mentor is iemand naar wie je toe kan gaan bij het vragen om advies, aan de hand van hun eigen kennis en ervaring waarin ze jou een voorbeeld in geven.

Vergeleken met een docent, moet je zelf de motivatie hebben om bij je mentor om advies te vragen. Zij zullen in het algemeen jou niet zomaar vragen stellen of jou willen motiveren om jouw doelen te behalen. De motivatie voor jouw ambitie en jouw nieuwsgierigheid in groei, is wat je met jouw mentor zal verbinden.

Een coach

Een coach is iemand die jou motiveert en ondersteund in jouw groeiproces en daarnaast ook de benodigde kennis verschaft. Het is iemand die jou wilt helpen om je gemotiveerd te blijven voelen en wie weet welke vragen je te stellen om je te blijven prikkelen, zodat jij kan bereiken wat belangrijk voor je is.

Tegenwoordig hoor je veel over burn-outs bij jonge en/of nieuwe DJ’s. Er komt namelijk ontzettend veel op je af. Teveel, om allemaal alleen te willen doen. Een coach kan je helpen om je op professioneel en persoonlijk vlak verder te helpen. Door de juiste vragen gesteld te krijgen, leer je ook welke overtuigingen jou tegenhouden om jouw dromen waar te maken en hoe je hier vanaf een ander perspectief naar kan kijken. Met de bedoeling om de beste versie van jezelf te worden en te werken aan je ambitie, op gezonde en positieve wijze.

Coaching is gericht op de toekomst. Aan de hand van iemands persoonlijke wensen en ingesteld op de situatie nu en wat de wens is voor de toekomst. Het is de ideale manier om vanuit jouw beste versie van jezelf, te werken aan je dromen en ambities.

Waarom een coach?

Als je artiest wilt worden komt er veel bij kijken en kom er veel op je af. Alleen DJ zijn is niet meer genoeg om door te breken. Je moet ook je eigen muziek maken. Dus je moet weten hoe de techniek werkt en je moet hier goed in zijn. Je wilt anders zijn dan de rest dus je moet ook werken aan je eigen stijl. Maar dat is niet het enige. Je hebt branding nodig, je eigen stijl en de skills om er echt een show van te maken. Je biedt de mensen een ervaring. Je verkoopt een verhaal. En niet alleen op stage, maar ook thuis en online.

Als je een artiest wilt worden, dan moet je leren denken als een ondernemer.

Naast dat er een hoop op je af komt en het hard werken is, is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk dat je het naar je zin blijft houden. Spring er niet te snel, totaal en onvoorbereid in. Kijk terug op je ervaring en kijk naar hoe je jezelf kan verbeteren. Dit kan alleen allemaal ontzettend veel zijn om helemaal alleen te doen. Daarom is het van zulke toegevoegde waarde om iemand te hebben die jou hierbij kan helpen. Iemand met ervaring, kennis en iemand die weet welke vragen te stellen om jouw vooruitgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo’n iemand kan een coach zijn.

Met een coach kan je er zeker van zijn dat er een constante vooruitgang gaande is. Op professioneel vlak en op persoonlijk vlak. Zo leer je om jouw beste versie van jezelf te worden en van hieruit richting de beste situatie te werken, aan de hand van jouw eigen wensen.

"Als je een artiest wilt worden, dan moet je leren denken als een ondernemer."

Coaching bij Trance with Izzy

Trance with Izzy kan veel betekenen voor degene die willen groeien als DJ, als producer of in de Trance scene in het algemeen. Ik (Izzy) heb altijd een ontzettend interesse gehad in ontwikkeling en om anderen te helpen om hun dromen en ambities achterna te gaan. Ik ben learning & development manager geweest en ik heb een achtergrond in bedrijfskunde, zingeving en psychologie. Ik ben twee eigen bedrijven begonnen en ik weet precies wat er voor nodig is en er allemaal bij komt kijken om ambities en dromen achterna te gaan. Daarnaast weet ik ook hoe je er zeker van kan zijn dat geen enkele gedachte jou in je process zal tegenhouden. Met de ervaring, de kennis, de ambitie en de motivatie weet ik welke vragen te stellen om jou te helpen als DJ en Producer!

Bekijk de verschillende coaching trajecten om te zien welke het beste bij jou past. Met de optie om samen met mij en andere producers te werken, of individuele 1-op-1 coaching sessies, aan de hand van jouw persoonlijke wensen.

——
Voel je vrij om een bericht te sturen, ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Wil jij op de hoogte blijven
van alle ontwikkelingen?

© 2021 – TRANCE WITH IZZY – KVK 80129021 – BTW NL003396690B92 – INFO@TRANCEWITHIZZY.nl – DESIGN & DEVELOPMENT BY BABOSA