Essence of Trance Closing Sunset Cruise weekender

10 okt 2021

RAMs ‘closing weekend boat party’ op 10 en 11 september 2021 was muzikaal en magisch zoals ik inmiddels gewend ben van zijn sunset cruises. Op de vrijdag vaarde ik met de oude en vertrouwde Stedemaeght. Dit voelde als een thuiswedstrijd, omdat de meeste boot feestjes op de Stedemaeght zijn gehouden. Sinds de overheid zulke strenge maatregelen heeft getroffen en ‘gewoon’ feesten er niet meer in zat, ben ik bijna met elk bootfeestje van RAM meegeweest. Dat op 10 en 11 september alweer de laatste twee van het seizoen van 2021 waren, was dan ook erg spijtig.

Vrijdag 10 september, op de heenweg naar Lelystad haven, goot het van de regen. Maar, na regen komt zonneschijn. Nog voordat iedereen aan boord was, was het gestopt met regenen. Op de boot draaide deze namiddag en avond: Ruben de Ronde, Ram, Sean Tyas en Xijaro & Pitch. 

 

De eerste set was van Ruben de Ronde. Hij stond te draaien met een lach op zijn gezicht en kwam tot de conclusie dat RAM wel een feestje kan bouwen. Ik was enorm blij toen hij zijn track met Estiva ‘Rainbow’ draaide. Wat een prachtig nummer en met zoveel betekenis. 

Na Ruben de Ronde was RAM aan de beurt. RAM draaide een heerlijke set zoals wij van hem gewend waren. Uplifting sounds, emotie, vocals en opdrijvende kick&basses. Hij draaide ook zijn nieuwste track ‘the power of love’ samen met Susana welke nog niet is uitgebracht. 

 

Sean Tyas streelde dezelfde avond onze oren met zijn classic set. Classic sets stelen al snel de show bij mij. Hij draaide onder andere Nu Nrg – Free Fall, Ferry Corsten – Rock Your Body Rock, Armin van Buuren & Ray Wilson – Yet Another Day (Hiver & Hammer Remix) en C-Quence & Fictvision – Symbols. Sean Tyas had dé set van de avond gezet. En zoals altijd konden we ook meegenieten van de dance moves van Sean. Name a DJ with better moves than Sean Tyas! 

 

Na Sean Tyas was Xander aka Xijaro van Xijaro & Pitch aan de beurt. Super gaaf om zoveel Xijaro & Pitch’ originals en nieuwe tracks te horen. Helaas begon het aan het einde van van de cruise weer wat te regenen en moest de DJ-apparatuur afgedekt worden. Hierdoor kon Xijaro helaas niet zijn hele set afmaken. 

Op zaterdag 11 september stond ik op de boot de Admiraal van Kinsbergen. Deze boot is iets minder luxe dan de de Stedemaeght. De boot kwam iets later aan dan gepland, waardoor we ook later vertrokken. Door de vertraging was er weinig tijd om de boot in te richten met DJ-apparatuur en speakers. Gelukkig is het inrichten van de boot goed gekomen door teamwork van de ‘Essence of Trance boat festival’ crew!

 

Alex M.O.R.P.H. was headliner nummer 1 en hij stelde ons niet teleur met zijn knallende, uplifting set! Wat een euforie! Het hoogtepunt van zijn set was toen hij zijn iconische track ‘An Angel’s Love’ draaide. 

 

Na Alex M.O.R.P.H. draaide Ferry Tayle. Ik had Ferry Tayle nog nooit eerder live zien draaien dus ik keek heel erg uit naar zijn set. Ik hoopte heel erg dat hij Renaissance van Metta & Glyde ging draaien en toen hij deze track dropte sprong ik natuurlijk een gat in de lucht. Ik wist wel dat er een grote kans was dat hij de track zou gaan draaien, omdat hij laatst in een interview bij A State of Trance had aangegeven dat dit zijn meest favoriete track van het moment op zijn label Fables is. Het is ook mijn meest favoriete track van Metta & Glyde, die ik overigens heb ontmoet op dag 1 van Luminosity At The Beach 2021.

Ik kijk terug op een prachtig weekend en een mooie afsluiter van het cruiseseizoen van 2021 van de Essence of Trance bootfeestjes van RAM. Op naar volgend jaar!